Utorak, 24 Septembra, 2024
HomeCrna HronikaEvakuacija tržnih centara u Sarajevu zbog prijetnji bombom

Evakuacija tržnih centara u Sarajevu zbog prijetnji bombom

Jutro u Sarajevu obilježeno evakuacijom

Jutros su građani Sarajeva doživjeli uznemirujuće trenutke uslijed dojave o postavljenoj bombi. Prvo je evakuisan SCC, a zatim i Importanne i Aria Mall. Radnici su primijetili dojave tek naknadno, što je izazvalo brzu reakciju službi.

KDZ pregledi u tržnim centrima

Nakon evakuacije tržnih centara, krenulo se s KDZ pregledima. Ovi pregledi imaju za cilj utvrditi postoji li stvarna prijetnja ili je riječ o lažnoj dojavi. S obzirom na to da timovi u MUP-u Kantona Sarajevo nisu veliki, ovi pregledi će trajati tokom cijelog dana.

Zahtev za pomoć federalnih institucija

Kako bi se ubrzali KDZ pregledi, MUP KS je poslao zahtjeve federalnim vlastima za dodatnu pomoć. Ova saradnja trebala bi doprineti efikasnijem i bržem završetku provjera svih prostora.

Lažne dojave uznemiravaju građane

Osim tržnih centara, jučer je prijetnja bombom zabilježena i na Aerodromu Sarajevo, kao i u avionu na relaciji Sarajevo – Memingen. I u tim slučajevima, nakon pregleda, ispostavilo se da su dojave bile lažne.

Zaključak

Ove situacije dodatno ukazuju na važnost brzih reakcija i efikasne organizacije sigurnosnih timova. Građani Sarajeva ostaju u iščekivanju rezultata pregleda, dok se nadamo da će ovakve situacije uskoro postati stvar prošlosti.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -