Srijeda, 25 Septembra, 2024
HomeSportNogometMuharemović briljira na debiju za Sassuolo u Coppa Italia

Muharemović briljira na debiju za Sassuolo u Coppa Italia

Talentovani stoper stvara razliku

Naš talentovani defanzivac, Muharem Muharemović, ostvario je zapažen nastup u svom prvom meču za Sassuolo. Ovaj mladi igrač, koji je stigao iz Juventusa na posudbu, zablistao je u šesnaestini finala Coppa Italia protiv Leccea.

Golom do značajne prednosti

Sassuolo je poveo zahvaljujući preciznom udarcu Muharemovića, koji je postigao gol glavom nakon ubacivanja Nicholasa Pierinija. Ovaj trenutak nije samo obradovao navijače, već je i potvrdio njegovu vrijednost u ekipi.

Debi od prve minute

Muharemović je ovom utakmicom prvi put zaigrao od prve minute za Sassuolo. Samo tri dana prije, igrao je 30 minuta u meču protiv Cosenze, gdje je također pokazao svoj potencijal.

Put do uspjeha

Karijeru je započeo u juniorskom timu Austrije iz Klagenfurta. Prešao je u Wolfsberger 2021. godine, da bi zatim potpisao za Juventus. Njegova posudba u Sassuolo pruža odličnu priliku za daljnji razvoj.

Ove uspješne igre dodatno podižu Muharemovića na lestvici talenata bosanske fudbalske scene. Njegovo samopouzdanje i vještine zasigurno su dobrodošli za Sassuolo u nastavku takmičenja.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -