Utorak, 24 Septembra, 2024
HomeSportNogometFK Sarajevo dobio novog generalnog direktora: Tarik Trbić preuzima vođenje kluba

FK Sarajevo dobio novog generalnog direktora: Tarik Trbić preuzima vođenje kluba

Nova lica u FK Sarajevo

Fudbalski klub Sarajevo je konačno dobio rješenje na poziciji generalnog direktora. Ova funkcija se čekala još od odlaska Ajle Alimanović. Belgijanac Matthias Leterme je do sada obavljao privremenu dužnost, a sada na njegovo mjesto dolazi Tarik Trbić.

Tarik Trbić i njegovo iskustvo

Tarik Trbić je dugogodišnji član FK Sarajevo i aktivno je učestvovao u bh. nogometu. Bio je zapažen kao dio Sindikata profesionalnih fudbalera u Bosni i Hercegovini. Osim toga, Trbić je ugledni pravnik sa bogatim iskustvom u zastupanju igrača, trenera i klubova na međunarodnoj sceni. Njegov mandat počinje 1. oktobra 2023.

Odluke Skupštine FK Sarajevo

Na nedavnoj sjednici, Skupština FK Sarajevo donijela je odluku o imenovanju dr. Adnana Hadžimuratovića za novog predsjednika. Hadžimuratović je cijenjeni dječiji hirurg i dugogodišnji sportski radnik, a njegov cilj je osnažiti rad Skupštine. Njegova uloga će dodatno doprinijeti prepoznatljivosti kluba među navijačima.

Formiranje Savjetodavnog odbora

Kao dio strategije jačanja kluba, FK Sarajevo je, na prijedlog predsjednika Upravnog odbora Ismira Mirvića, formirao Savjetodavni odbor. Na čelu tog odbora nalazi se Mehmed Janjoš. Ove promjene imaju za cilj osigurati podršku i dodatne resurse klubu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -