Utorak, 24 Septembra, 2024
HomeSportNogometAndrija Balić: Poremećaj karijere vodi ga u seriju D

Andrija Balić: Poremećaj karijere vodi ga u seriju D

Prelazak u Italiju

Andrija Balić (27), nekadašnji nogometni talent, doživio je značajne promjene u svom profesionalnom životu. Nakon što je prošle godine stigao u Zrinjski, pokušao je revitalizirati svoju karijeru. Balić, rođeni Splićanin, došao je sa velikim očekivanjima, ali su se ubrzo pokazali kao pogrešna.

Teški trenuci u Zrinjskom

Tokom svog boravka u Zrinjskom, odigrao je samo četiri utakmice. Njegova jedina utakmica u Wwin ligi Bosne i Hercegovine bila je razočaravajuća. Premda su navijači imali velika očekivanja, Balić nije uspio ispuniti ta očekivanja i ubrzo je napustio klub.

Nov pogon u Slovačkoj i Italiji

Tokom zime, Balić je prešao u slovački klub Vion Zlate Moravce, no ni tu nije ostao dugo. Sada se suočava s najnižim rungom u svojoj karijeri. Potpisao je za Chietti u Seriji D, četvrtom rangu italijanskog nogometa.

Novi izazov u Chiettu

Iz Chietija su istakli kako očekuju od Balića da unese kvalitetu i viziju u igru. S obzirom na njegovu bogatu prošlost, nadaju se da će postati ključni igrač tima. Balić je svojedobno vrijedio 3,5 miliona eura, a njegovi najbolji trenuci bili su u Hajduku i Udineseu.

Završne misli

Balićeva karijera donosi lekcije o nepredvidivosti sporta i izazovima s kojima se igrači suočavaju. Njegovo putovanje u Seriju D predstavlja novi izazov, ali i priliku za povratak na put uspjeha.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -