Utorak, 24 Septembra, 2024
HomeSportNogometSjeverna Koreja osvojila titulu prvaka svijeta U20

Sjeverna Koreja osvojila titulu prvaka svijeta U20

Izvanredan uspjeh Sjeverne Koreje

Sjeverna Koreja je ostvarila nevjerojatan uspjeh na Svjetskom prvenstvu U20, osvajajući titulu. U grupnoj fazi, Sjeverna Koreja je pobijedila Argentinu rezultatom 6:2, Kostariku s impresivnih 9:0 i Nizozemsku sa 2:0. Ovaj start bio je znak onoga što će uslijediti.

Pobjede u knockout fazi

Timski duh i posvećenost omogućili su Sjevernoj Koreji prolazak u osminu finala, gdje su savladali Austriju 5:2. U četvrtfinalu su, uz buđenje adrenalina, zabilježili pobjedu nad Brazilom rezultatom 1:0.

U polufinalu su ponovo zabilježili minimalnu pobjedu, ovaj put nad SAD-om, a u finalu su se susreli s Japanom. Il-Son Choe postigla je odlučujući gol u 15. minuti, donoseći Sjevernoj Koreji treću titulu prvakinja svijeta U20.

Komentatori i reakcije

Upravo je snimak tog pogotka postao pravi hit na internetu. Reakcija sjevernokorejskog komentatora, koji se smireno obratio gledateljima, obišla je svijet. Njegovo mirno saopštenje predstavlja kontrast u odnosu na strastvene komentatore iz drugih dijelova svijeta.

Ova pobjeda samo potvrđuje koliko je Sjeverna Koreja jedinstvena i različita od drugih zemalja. Njihova uspješna reprezentacija ponosno nosi trofej uz radost cijelog naroda.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -