Utorak, 24 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetUkrajina razvija jedinstvenu AI-platformu za analizu podataka s dronova

Ukrajina razvija jedinstvenu AI-platformu za analizu podataka s dronova

Inovacija u ministarstvu odbrane

Ministarstvo odbrane Ukrajine ponosno je objavilo da je razvilo novu AI-platformu putem svog Inovacijskog centra. Ova platforma omogućava automatsku analizu videa snimljenih dronovima i fiksnim kamerama.

Poboljšanje efikasnosti operacija

Korištenjem ove platforme, operateri vojnog sistema mogu brže donositi odluke. Smanjuje se rizik od grešaka uzrokovanih umorom, što je ključno za uspješno vođenje vojnih operacija.

Napredna detekcija vojne opreme

Platforma ne samo da ubrzava proces donošenja odluka, već također poboljšava detekciju raznih vrsta vojne opreme. Njena efikasnost ostaje visoka čak i u teškim uvjetima, kao što su tenkovi skriveni u šumi ili borbena vozila koja se kreću zemljanim putevima.

Jedinstvenost platforme Avengers

Platforma Avengers, prema saopćenju, jedinstvena je u svijetu po količini video podataka o neprijateljskoj opremi. Razvoj ove platforme uključuje integraciju dodatnih AI-odluka kako bi se dala još veća prednost ukrajinskim trupama.

Budući planovi za razvoj

Ministarstvo odbrane Ukrajine planira proširiti mogućnosti platforme u oblaku i integrirati umjetnu inteligenciju u dronove, čime će dodatno unaprijediti svoje vojne operacije.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -