Utorak, 24 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetBrutalan napad na državljane BiH u Limburg-Linteru

Brutalan napad na državljane BiH u Limburg-Linteru

Napad se dogodio u Njemačkoj

Dva državljanina Bosne i Hercegovine pretučena su u njemačkom mjestu Limburg-Linter. Incident se desio u noći između 5. i 6. avgusta. Do danas, zvaničnici se nisu oglasili povodom ovog slučaja.

Osjetljivost slučaja

Prema informacijama portala “Mittelhessen.de”, policija nije dala komentare zbog osjetljivosti istrage. Svaka izjava mogla bi ugroziti daljnji tijek istrage.

Tok događaja

Prema saznanjima, sedam maskiranih napadača došlo je automobilima do lokalnog centra. Tamo su brutalno pretukli četiri osobe, uključujući dva državljanina BiH, jednog Hrvata i jednog Turčina. Napadači su koristili golf palice dok su uzvikivali “Lezi, policija”.

Žrtve bježe s mjesta incidenta

Žrtve su, nakon brutalnog napada, pobjegle i ostale su u skoro besvjesnom stanju. Uzrujani stanovnici su odmah pozvali policiju, ali su žrtve napustile mjesto prije dolaska. Policija je pronašla samo polomljene palice za golf.

Informacije o povrijeđenima

Povrijeđeni su prebačeni u bolnicu, a alarm za policiju pokrenut je od strane hitne pomoći. Sve žrtve su u dobi između 28 i 34 godine, a niko od njih nema njemačko državljanstvo.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -