Nedjelja, 22 Septembra, 2024
HomeMagazinFilm/TVDžoš Hartnet: Glumac koji je odustao od Holivuda za mentalno zdravlje

Džoš Hartnet: Glumac koji je odustao od Holivuda za mentalno zdravlje

Karijera Džoša Hartneta

Džoš Hartnet, rođen 21. jula 1978. u San Francisku, bio je jedan od najtraženijih glumaca početkom 2000-ih. Postao je poznat po ulogama u filmovima kao što su „Perl Harbor“, „Grad grijeha“ i „Crna dalija“. Prošle godine, gledali smo ga u „Operaciji Fortuna: Prevara vijeka“ i „Openhajmer“.

Odlazak iz Holivuda

Iako je uživao u uspjehu, Hartnet je u jednom trenutku odlučio da se distancira od Holivuda. Njegova odluka proizlazila je iz frustrirajućeg okruženja i stresa koji je dolazio s medijskom pažnjom.

Mentalno zdravlje na prvom mjestu

“Moj pogled na Holivud je bio težak. Par godina sam se osjećao preplavljenim,” istaknuo je Džoš. Odluka da se odmakne od velikih produkcija pomogla mu je u očuvanju mentalnog zdravlja.

Incidenti s obožavateljima

Hartnet je proživio neugodnosti zbog pažnje javnosti. Jedan incident uključivao je nepoznatog muškarca koji se pojavio pred njegovom kućom s pištoljem. “Bilo je to čudno vrijeme,” dodao je Džoš.

Život danas

Trenutno živi u Hempširu s partnericom Tamsin Egerton. Njih dvoje su se vjenčali 2021. godine i imaju četvero djece. Posvećeni su životu na farmi i brizi o životinjama.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -