Nedjelja, 22 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetTragedija u Birminghamu: Pucnjava u Five Points South odnesla četiri života

Tragedija u Birminghamu: Pucnjava u Five Points South odnesla četiri života

Incident u Five Points South

U subotu navečer, u Birminghamu, dogodila se pucnjava koja je rezultirala smrću četiri osobe. Policijski službenik Truman Fitzgerald izjavio je da su više strijelaca ispalili više hitaca na grupu ljudi u okrugu Five Points South oko 23 sata po lokalnom vremenu.

Žrtve i povrijeđeni

Na mjestu događaja pronađena su dva odrasla muškarca i jedna odrasla žena sa prostrijelnim ranama. Nažalost, svi troje su proglašeni mrtvima na licu mjesta. Četvrta žrtva nije preživjela povrede zbog kojih je prebačena u lokalnu bolnicu.

Povrede drugih osoba

Deset osoba je ranjeno, a među njima je najmanje četiri zadobilo ozljede opasne po život. Ostali su pretrpjeli različite povrede, o kojima se dodatne informacije očekuju.

Istraga i poziv za informacije

Policija još nije privela nikoga u vezi sa ovim tragičnim incidentom. Fitzgerald je pozvao javnost da pruži sve dostupne informacije koje bi mogle pomoći u istrazi. U proces se uključilo više agencija, uključujući Federalni istražni ured te Ured za alkohol, duhan, vatreno oružje i eksplozive.

Prisutnost hitnih službi

Vatrogasne spasilačke službe odmah su reagovale i osigurale područje događaja. Tragedija je ponovno podigla pitanja sigurnosti i nasilja u zajednici.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -