Nedjelja, 22 Septembra, 2024
HomeSportNogometBajraktarević pokazao talent usprkos debaklu New Englanda

Bajraktarević pokazao talent usprkos debaklu New Englanda

Težak poraz za New England

Nakon izvanrednog učinka u prošlom kolu MLS-a, Esmir Bajraktarević i njegov tim New England Revolution doživjeli su težak poraz protiv Charlottea. Utakmica je završila rezultatom 4:0, što će sigurno ostaviti trag na putu ka playoffu.

Talent na djelu

I pored teškog poraza, Bajraktarević je ponovno pokazao svoj nevjerojatni talent kroz nekoliko atraktivnih poteza. Njegovi driblinzi i prodori izazvali su oduševljenje navijača, a društvene mreže su preplavljene njegovim istaknutim momentima. Na tribinama Bank of America stadiona viđene su zastave Bosne i Hercegovine, što dodatno odražava podršku njegovih sunarodnjaka.

Defanzivne veštine i ocjena

Bajraktarević nije samo ofanzivno talentiran – pokazao je spremnost da se brani i pomaže timu. Iako je ekipa klonula, mladi igrač dobio je najbolju ocjenu u svom timu (7,2), što jasno govori koliko je bio prisutan na terenu, pružajući nadu u bolje dane.

Predstojeći izazovi

New England Revolution će se suočiti s još pet utakmica do kraja sezone. Prvi sljedeći izazov je na domaćem terenu protiv Nashvillea 29. septembra. Zanimljivo, posljednji meč sezone igraće protiv Inter Miamija i Lionela Messija, što će zasigurno biti spektakl.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -