Nedjelja, 22 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetBritanski premijer Kir Starmer obustavio donacije za odjeću zbog kritika

Britanski premijer Kir Starmer obustavio donacije za odjeću zbog kritika

Kritike zbog donacija

Premijer Velike Britanije, Kir Starmer, donio je odluku da prestane primati donacije za plaćanje svoje odjeće. Ova odluka dolazi nakon što je mediji ukazali na skandaloznu situaciju u kojoj je Starmer prihvatio značajne donacije od bogatih laburističkih donatora.

Visoke donacije i transparencija

Starmer, koji je na vlast došao u julu, našao se pod pritiskom zbog izvještaja o više od 100.000 funti koje je primio u poklonima i beneficijama. Ova cifra ga čini članom parlamenta s najviše primljenih donacija, što izaziva sumnje u njegov integritet.

Odluka u skladu sa pravilima

Izvor iz Dauning strita je potvrdio da će Starmer, zajedno sa zamjenicom premijera Anđelom Rejner i ministricom finansija Rejčel Rivs, odbiti bilo kakve buduće donacije za odjeću. Starmer tvrdi da je poštovao sva pravila o transparentnosti, ali teškoće s kojima se suočavaju građani zbog smanjenja finansijske pomoći za energiju dodatno su otežale njegovu poziciju.

Političke posljedice

Ova situacija dodatno komplikuje Starmerovu političku poziciju, posebno u trenutku kada njegova vlada pokušava smanjiti pritisak na milionske penzionere. Mnogi smatraju da je pravovremeno delovanje ključno za održavanje povjerenja javnosti.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -