Nedjelja, 22 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetVladimir Kara-Murza: "Vraćam se u Rusiju, mnogo prije nego što možete zamisliti"

Vladimir Kara-Murza: “Vraćam se u Rusiju, mnogo prije nego što možete zamisliti”

Premještaj iz Sibira u Moskvu

Vladimir Kara-Murza, poznati kritičar Kremlja, otkrio je niz iznenađujućih detalja o svom premještaju iz Sibira. U razgovoru za BBC, Kara-Murza je rekao da je prvobitno mislio da ga “izvode na pogubljenje”. Tek nakon dolaska u Moskvu, shvatio je da će biti jedan od 24 zatvorenika oslobođenih u razmjeni.

Planovi za povratak u domovinu

U intervjuu sa suprugom Evgenijom, otvoreno je govorio o svom povratku u Rusiju. “Kada je naš avion poletio, službenik mi je rekao: ‘Pogledaj kroz prozor, ovo je posljednji put da vidiš svoju domovinu’. Odgovorio sam mu s osmijehom, rekavši da ću se vratiti mnogo prije nego što može zamisliti”, rekao je Kara-Murza.

Život u zatvoru i oslobađanje

Kara-Murza, koji je do aprila 2023. godine bio u samici visoke sigurnosti, osuđen je na 25 godina zatvora za veleizdaju. Njegov slučaj je izazvao međunarodnu pažnju i kritikovanje ruskog režima.

Porodica i sloboda

Intervju, koji je emitovan na BBC One u nedjelju ujutro, pruža uvid u trenutke ponovnog okupljanja porodice Kara-Murza. Govoreći o slobodi i snazi porodice, ističu koliko je važno imati jedni druge u teškim trenucima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -