Nedjelja, 22 Septembra, 2024
HomeMagazinFilm/TV“Shogun” - Serija Koja Osvojila Rekordnih 18 Nagrada na Emmy Awards

“Shogun” – Serija Koja Osvojila Rekordnih 18 Nagrada na Emmy Awards

Uspjeh serije “Shogun”

Serija “Shogun”, koju su kreirali Rachel Kondo i Justin Marks, nedavno je ostvarila nevjerojatan uspjeh na dodjeli Emmy nagrada. Ova povijesna drama osvojila je rekordnih 18 nagrada, uključujući priznanje za najbolju seriju. Uloge u seriji tumače talentirani glumci, uključujući Cosmo Jarvisa, Annu Sawai i Hiroyukija Sanadu.

Radnja i tematika serije

“Shogun” se temelji na romanu Jamesa Clavella iz 1975. godine. Radnja se odvija u Japanu 1600. godine. Prati engleskog brodolomca Johna Blackthornea, koji se suočava s izazovima i političkim previranjima u zemlji izlazećeg sunca. Njegov susret s lokalnim moćnikom Yoshijem Toranageom je ključan za razvoj priče.

Kvalitet produkcije

Budžet serije iznosio je oko 250 miliona dolara, što se jasno vidi u raskošnoj kostimografiji i scenografiji. Snimanja su uglavnom obavljena u Kanadi, koja je uspješno oponašala Japan. Upotreba japanskog jezika među likovima dodatno pridonosi autentičnosti.

Kritički receptori i budućnost serije

Osim što je osvojila nagrade, “Shogun” je privukao pažnju kritičara i gledatelja. Ova serija istražuje kompleksne teme, uključujući sukob kultura i politička pitanja. Gledatelji se možemo radovati drugoj sezoni koja je već potvrđena, obećavajući nastavak ove intrigantne priče.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -