Nedjelja, 22 Septembra, 2024
HomeMagazinFilm/TVPremijera kratkometražnog filma "Sevap/Mitzvah" u Sarajevskoj vijećnici

Premijera kratkometražnog filma “Sevap/Mitzvah” u Sarajevskoj vijećnici

Prvo prikazivanje u Sarajevu

Kratkometražni igrani film “Sevap/Mitzvah”, rediteljice Sabine Vajrača, biće prikazan 24. septembra u Sarajevskoj vijećnici. Prikazivanje počinje u 19:30 sati i predstavlja prvo javno prikazivanje ovog filma u Sarajevu.

Istinita priča iz Drugog svjetskog rata

Film se temelji na istinitoj priči iz 1941. godine, tokom nacističke okupacije Bosne, kada je muslimanka rizikovala svoj život da spasi prijatelje Jevreje. Ova priča ima snažnu simboliku, jer se odvija u opkoljenom Sarajevu.

Glumačka ekipa i produkcijski tim

Glavnu mušku ulogu igra sjajni bh. glumac Adnan Hasković, koji je istakao važnost ovog filma. Film je realizovan uz pomoć talentovane ekipe, uključujući i Dijan Sanela Dženkins, poznatu poduzetnicu.

Poziv na refleksiju

Hasković je istakao da film nosi važne poruke o ljudskosti i toleranciji. Podsjeća nas na potrebe očuvanja dostojanstva i časti, bez obzira na razlike u vjeri.

Internacionalno priznanje i euforija

“Sevap/Mitzvah” je već stekao brojne nagrade na svjetskim festivalima, a Hasković najavljuje i buduću TV premijeru. Očekuje se da će film postići značajan odjek i među bh. publikom.

Zaključak

Ovaj film je više od zabave; on je važna poruka za čovečanstvo, poziv na razmišljanje o prošlosti i budućnosti. Premijera u Sarajevu naglašava značaj i simboliku ovog ostvarenja.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -