Nedjelja, 22 Septembra, 2024
HomeSportNogometLiverpool, Aston Villa i Tottenham ostvarili važne pobjede u Premiershipu

Liverpool, Aston Villa i Tottenham ostvarili važne pobjede u Premiershipu

Redsi odlično odigrali protiv novog protivnika

U okviru 7. kola Premier lige, Liverpool je ostvario uvjerljivu pobjedu protiv novog rivala. Strijelci za Redse bili su Luis Diaz, koji je postigao golove u 26. i 28. minuti, te Darwin Nunez u 37. minuti. Konačni rezultat bio je 3:0.

Liverpool izjednačen sa Manchester Cityjem

Nakon ove pobjede, Liverpool se izjednačio s Manchester Cityjem na tabeli, koji sutra igra protiv Arsenala. Liverpool sada ima 12 bodova, što im daje optimizam za nastavak sezone.

Aston Villa se vratila iz minusa

Aston Villa je također imala uspješan dan, savladavši Wolverhampton rezultatom 3:1. Gosti su poveli golom Matheusa Cunhe u 25. minuti, ali je Ollie Watkins izjednačio u 73. minuti. U samoj završnici, Ezri Konsa i Jhon Duran donose pobjedu Villansima.

Tottenham preokrenuo situaciju u svom meču

Tottenham je imao težak početak, jer su odmah primili gol od Mbuema u prvom minute. Međutim, Solanke je izjednačio u 8. minuti. Nakon toga, Johnson u 28. i Maddison u 85. minuti osiguravaju pobjedu za konačnih 3:1.

Rezultati kola

Ovo kolo donijelo je uzbudljive utakmice i mnogo neizvjesnosti. Timovi se bore za važne bodove na putu ka ostvarenju svojih ciljeva ove sezone.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -