Nedjelja, 22 Septembra, 2024
HomeMagazinFilm/TVSkandal u bh. društvu: Tulić o slučaju Kasumović

Skandal u bh. društvu: Tulić o slučaju Kasumović

Reakcija Nermina Tulića

Bh. glumac Nermin Tulić izrazio je svoju zabrinutost zbog presude Moameru Kasumoviću. Na svom Facebook profilu, Tulić je naglasio kako nakon saznanja o slučaju niko ne može ostati ravnodušan.

Kasumovićevo bludničenje i posljedice

Kasumović je osuđen za bludničke radnje nad maloljetnikom, a Tulić smatra da je bjegstvo u drugu državu jasan znak krivnje. Pravosuđe, kako tvrdi, uništava sve, a stavljanje ovakvog zločina u kontekst otkupa kazne za 36.000 KM predstavlja ozbiljan problem.

Neprihvatljive kazne

Nermin Tulić se osvrnuo na neusaglašene kazne u našem pravosudnom sistemu. Istakao je kako samo par metara drva može donijeti 18 mjeseci zatvora, dok su bludnička djela drastično blaže kažnjena.

Apel za reakciju kulturne zajednice

Tulić je pozvao glumačku i kulturnu zajednicu da se oglasite kako bi se osudilo bludničenje. “Ovo je užas”, poručio je Tulić, naglašavajući potrebu za akcijom.

Cjelokupna situacija

Podsjećamo, Kasumović se 2021. godine suočio s presudom na godinu zatvora, ali je, prema zakonu, kaznu otkupio i nije proveo nijedan dan iza rešetaka. Mladić, njegov bivši učenik, progovorio je o svojoj žrtvi priznavši da su godine prošle bez pravde.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -