Nedjelja, 22 Septembra, 2024
HomeShowbizzReakcije na zločin Moamera Kasumovića: Šok i nevjerica javnosti

Reakcije na zločin Moamera Kasumovića: Šok i nevjerica javnosti

Užasni zločin koji je šokirao javnost

Ne stišavaju se reakcije na stravičan zločin koji je počinio glumac Moamer Kasumović. Kako je poznato, 2021. godine, Kasumović je bludničio nad maloljetnikom koji je tada imao samo 14 godina.

Kasumović osuđen i kaznu otkupio

Sudski postupak rezultirao je presudom koja glasi godinu dana zatvora. Međutim, zakon mu je omogućio otkup kazne za 100 KM po danu. Kasumović je, tako, platio ukupno 36.000 KM i izbjegao služenje kazne, bez da je javnost imala bilo kakve informacije o tome.

Povlačenje i povratak u rodno mjesto

Nakon presude, Moamer Kasumović se povukao iz Sarajeva i vratio u Bijelo Polje u Crnoj Gori. Iako je povremeno dolazio na snimanja, o njegovom zločinu nije se govorilo.

Dragan Marinković Maca o slučaju

Jedan od prvih koji se oglasio bio je Dragan Marinković Maca. Poznat po svom otvorenom stavu, Maca je izrazio iznenađenje što niko nije znao za ovaj slučaj tri godine. Istaknuo je da se čini kako neki imaju zaštitu, dok drugi nemaju.

Osuda svih oblika nasilja

Marinković nije oklijevao osuditi sve oblike nasilja, posebice pedofiliju. Zbog ovog zločina smatra da je Balkan na lošem putu i poručuje da treba stati na kraj svim bolesnim djelima. Njegova poruka je jasna: “Ostavite djecu na miru!”

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -