Subota, 21 Septembra, 2024
HomeSportOstali sportoviJoshua i Dubois se pripremaju za spektakl u ringu

Joshua i Dubois se pripremaju za spektakl u ringu

Velika borba između Joshuе i Duboisa

Danas uveče, najveći ljubitelji boksa će svjedočiti borbi između Anthonyja Joshuе (34 godine) i Daniela Duboisa (27 godina). Ova tenzijska utakmica će se odvijati u borbenoj areni oko 23 sata, uz direktan prijenos putem DAZN-a.

Joshua kao gladijator

Anthony Joshua, bivši prvak WBA, IBF, WBO i IBO, ističe svoju spremnost za borbu. “Još uvijek sam na bojnom polju. Ne osjećam miris ruža, samo krvi”, izjavio je Joshua. Ova izjava otkriva njegov borilački duh i odlučnost da se dokaže u ringu. “Vidim sebe kao gladijatora i spreman sam nastupiti pred publikom”, dodao je.

Dubois u odbrani pojasa

Daniel Dubois, aktuelni vlasnik IBF pojasa, takođe se priprema na izazov. Kratko je izjavio: “Spreman sam za borbu. Vrijeme je da uđemo u ring i borimo se.” Njegova posvećenost i trud su očigledni, a on se nada da će odbraniti svoj pojas uspešno.

Očekivanja od borbe

Ova borba predstavlja ključnu tačku u karijerama oba boksača. Joshua želi povratak na tron, dok Dubois planira da zadrži titulu. Očekivanje za večeras je ogromno i ljubitelji boksa jedva čekaju da vide ko će izaći kao pobjednik.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -