Subota, 21 Septembra, 2024
HomeSportNogometFenerbahče dočekuje Galatasaray u ključnom derbiju

Fenerbahče dočekuje Galatasaray u ključnom derbiju

Bitka za vrh tabele

Drugoplasirani Fenerbahče će u šestom kolu turskog prvenstva ugostiti najvećeg rivala, Galatasaray. Ova utakmica predstavlja ključni trenutak u borbi za prvo mjesto, s obzirom na to da Galatasaray vodi sa 15 bodova, ostvarivši pet pobjeda iz pet mečeva.

Niz pobjeda Fenerbahčea

Fenerbahče dolazi u ovaj susret s optimizmom nakon tri uzastopne pobjede. U posljednjim duelima, Fener je pobijedio Rizespor sa 5:0, Alanyaspor sa 3:0, te Kasimpašu sa 2:0. Ovaj nevjerovatni niz i činjenica da nisu primili nijedan gol dodatno jačaju njihovu poziciju.

Edin Džeko ključna figura

Jedan od glavnih igrača Fenerbahčea u ovom derbiju bi trebao biti naš Edin Džeko. Prema izvještajima turskih medija, Džeko će početi meč od prve minute. Ovaj talentovani napadač je u dosadašnjem dijelu sezone postigao četiri gola u pet susreta turske Super Lige.

Gledajte na Sport Klubu 2

Utakmica Fenerbahče – Galatasaray je jedna od najuzbudljivijih u turskom fudbalu. Izravni prijenos ovog velikog derbija moći ćete pratiti na Sport Klubu 2. Navijači oba tima s nestrpljenjem iščekuju susret koji će odlučiti ko će preuzeti lidersku poziciju na tabeli.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -