Subota, 21 Septembra, 2024
HomeSportNogometBivši nogometaš Celtica uhapšen zbog prebrze vožnje i posjedovanja droge

Bivši nogometaš Celtica uhapšen zbog prebrze vožnje i posjedovanja droge

Incident na cesti

Bivši nogometaš Celtica, Anthony Stokes, uhapšen je nakon što je vozio brzinom od 160 km/h. Njegovo ponašanje na cesti izazvalo je velike probleme, posebno kada je zamalo došlo do sudara s motociklistom.

Problemi sa zakonom

Stokes, 34-godišnji igrač, uhvaćen je u filmskoj potjeri nakon što se nije zaustavio na upozorenja policije. Policajac Radoslaw Konczewski naglasio je da je Stokes pretrčao dva semafora, a bio je i pod utjecajem alkohola.

Ovisnost i krivica

Na sudu je priznao krivicu za nezakonito posjedovanje kokaina vrijednog 4.500 eura, skrivenog u njegovoj čarapi. Pored toga, suočava se s optužbama za potencijalnu distribuciju droge ili njeno korištenje u lične svrhe.

Problemi sa vozačkom dozvolom

Prema saznanjima, Stokes nije imao važeće automobilsko osiguranje niti je predočio vozačku dozvolu. Njegov život nakon nogometne karijere obilježen je problemima s pićem, koji su prerasli u zavisnost od kokaina.

Testiranje na droge

Sudija Grainne Malone naredila je da se Stokes podvrgne testu na narkotike. Njegov slučaj ostaje pod povećalom javnosti, zbog velikih problema sa zakonom koji su ga zadesili.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -