Subota, 21 Septembra, 2024
HomeMagazinFilm/TVZgroženost javnosti nakon presude Moameru Kasumoviću

Zgroženost javnosti nakon presude Moameru Kasumoviću

Šokantne vijesti o Kasumoviću

Javnost je zgrožena presudom protiv glumca Moamera Kasumovića, koji je optužen za bludne radnje nad maloljetnikom. On je osuđen na godinu dana zatvora, ali je kaznu otkupio za 36.500 KM. Ovaj slučaj je otkriven tek nedavno, iako se incident dogodio 2021. godine.

Pitanja bez odgovora

Nakon saznanja o presudi, mnogi se pitaju kako je Kasumović uspio izbjeći javnu osudu sve to vrijeme. Osumnjičeni glumac se povukao iz Sarajeva i vratio u Bijelo Polje, Crna Gora, što dodatno podiže sumnju u ovaj slučaj.

Reakcije poznatih ličnosti

Reakcije na presudu su bile oštre. Glumac Davo Sabo osudio je Kasumovića nazivajući ga “licem monstruma”. Njegova izjava je izazvala veliku pažnju na društvenim mrežama.

Pozorišni glumac Jasenko Pašić također je komentarisao situaciju. On je naglasio da nije samo šutjelo, nego se i krilo. Pašić smatra da je potrebno uspostaviti javni registar pedofila kako bi se ovakvi slučajevi spriječili.

Kome vjerovati?

Ovo je još jedan u nizu skandala koji su potresli javnost. Javnost se pita kako spriječiti zataškavanje i osigurati pravdu za žrtve. Potrebna je hitna organizacija i transparentnost u takvim slučajevima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -