Petak, 20 Septembra, 2024
HomeSportNogometZekić najavljuje derbi: Borac dočekuje Sarajevo u utrci za titulu

Zekić najavljuje derbi: Borac dočekuje Sarajevo u utrci za titulu

Trener Zekić osvrće se na prošle utakmice

Trener Fudbalskog kluba Sarajevo, Zoran Zekić, najavio je derbi sa Borcem, naglašavajući psihološki utjecaj posljednjeg meča protiv Posušja. Zekić ističe da je ekipa bila pod dojmom završnih minuta tog meča, ali je uspjela izvući važne pouke.

Izazov na terenu Borca

“Čeka nas izuzetno zahtjevna utakmica protiv odličnog protivnika na njihovom terenu”, rekao je Zekić. Sarajevski tim dolazi na utakmicu s liderstva na tabeli Wwin lige, sa 13 osvojenih bodova.

Posljednji uspjesi Borca u Evropi

Zekić se prisjetio uspjeha Borca na evropskoj sceni. Banjalučki klub je dogurao do play-offa Evropske lige, ali su ispali u dvomeču protiv Ferencvaroša. Uspjeli su se plasirati u grupnu fazu Konferencijske lige, što pokazuje njihov potencijal.

Očekivanja od utakmice

“Pokazali su u Evropi koliko mogu biti opasni u Banjoj Luci. Očekujem dobru atmosferu i izvrsno izdanje naših igrača. Želim da budemo hrabri i da odigramo na evropskom nivou,” dodao je Zekić, ističući važnost ove utakmice za tim.

Trenutna situacija na tabeli

Dokairovi Banjalučani trenutno imaju šest bodova manje od Sarajeva, uz dodatne dvije utakmice zaostatka, što stavlja dodatni pritisak na njih u ovom derbiju.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -