Petak, 20 Septembra, 2024
HomeHrana i ZdravljeZapočnite Jesen Kreativno: Radionice o Fermentaciji u V8 Studiju

Započnite Jesen Kreativno: Radionice o Fermentaciji u V8 Studiju

Poboljšajte svoje zdravlje fermentacijom

Jesen je sve bliže, a vi možete obogatiti svoju smočnicu domaćim i zdravim proizvodima. Fermentacija je drevna metoda koja nudi mnoge zdravstvene prednosti. Istražite ovu tehniku i obogatite svoj život brojnim ukusnim probioticima.

Radionice o fermentaciji u V8 studiju

Od naredne sedmice, V8 studio u Vodnikovoj ulici organizuje seriju zabavnih i edukativnih radionica o fermentaciji. Ove radionice održavat će se jednom mjesečno, s ciljem da polaznicima pruže znanje o ovoj važnoj metodi očuvanja hrane.

Vođstvo Sendy Osmičević

Radionice predvodi Sendy Osmičević, stručnjakinja za održivost i ekologiju, kao i osnivačica Društvene banke sjemena u Hrvatskoj. Njen entuzijazam za fermentaciju bit će inspiracija za sve polaznike.

Prva radionica 26. rujna

Prva radionica zakazana je za četvrtak, 26. rujna, gdje će učesnici učiti osnove fermentacije. Također, moći će naučiti kako od ostataka voća i povrća napraviti svoje prve fermentirane proizvode.

Raznovrsni fermentirani proizvodi

Na radionicama će učesnici upoznati i popularne proizvode kao što su fermentirani češnjak u medu i ciklinski kvasa, bogat probioticima. Očekuju vas i radionice o probiotičkom ocatu i kimchiju do kraja godine.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -