Petak, 20 Septembra, 2024
HomePozitivnoBiznisOtvoren Centar za gojaznost u ASA Bolnici: Ključni korak u borbi protiv...

Otvoren Centar za gojaznost u ASA Bolnici: Ključni korak u borbi protiv gojaznosti u BiH

Situacija sa gojaznošću u Bosni i Hercegovini

U Bosni i Hercegovini, gojaznost pogađa čak 668.000 osoba, uključujući i veliki broj djece. Ova alarmantna brojka predstavlja izazov za zdravstvo.

Novosti iz ASA Bolnice

ASA Bolnica pokrenula je Centar za gojaznost, koji će pružiti sveobuhvatnu zdravstvenu njegu. Ova inicijativa je od suštinske važnosti za borbu protiv gojaznosti.

Stručni tim Centra za gojaznost

Prema riječima prof. dr. Rasima Jusufovića, centra nudi širok spektar usluga kroz tim vrhunskih stručnjaka. Među njima su endokrinolog dr. Anida Divanović i hirurg prof. dr. Nedžad Kadrić.

Personalizovani pristup liječenju

U okviru Centra, pacijenti mogu očekivati detaljnu dijagnostiku i personalizovane planove liječenja. Tim će se fokusirati na promjene životnih navika i mentalno zdravlje.

Hirurške metode mršavljenja

Cilj je pružiti najsigurnije opcije bariatrijske hirurgije. Svaka operacija biće prilagođena pojedinačnim potrebama pacijenata, istakao je hirurg prof. dr. Nedžad Kadrić.

Obrazovna uloga Centra

Centar će takođe igrati ključnu ulogu u obrazovanju stručnjaka kroz edukativne programe. Ovo će povećati svijest o gojaznosti i njenim posljedicama, naglasio je prof. dr. Jusufović.

Informacije o Centru

Više informacija o uslugama, cijenama i kontaktima dostupno je na web stranici ASA Bolnice ili putem kontakt centra na besplatnom broju 0800 222 55.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -