Petak, 20 Septembra, 2024
HomeSportNogometZrinjski se sprema za izazov protiv Željezničara: Derbi u fokusu

Zrinjski se sprema za izazov protiv Željezničara: Derbi u fokusu

Najava derbija između Zrinjskog i Željezničara

Nakon izjednačenog rezultata sa ekipom Borca (1:1) proteklog vikenda, Zrinjski se priprema za novi izazov. U subotu se sastaju sa trenutno drugoplasiranom ekipom na tabeli, Željezničarom.

Trener Zrinjskog optimističan

Trener Zrinjskog, Mario Ivanković, istakao je važnost dobrog rezultata: “Nakon jednog derbija u kratkom vremenu dolazi nam drugi. Odradili smo nekoliko treninga i maksimalno smo se pripremili.”

Ivanković naglašava da je cilj timu Zrinjskog doći do tri boda: “Očekujem dobru utakmicu, maksimalno zalaganje i pobjedu.”

Učinak oba tima u dosadašnjem dijelu sezone

Zrinjski je do sada odigrao četiri utakmice u Evropi, ostvarivši tri pobjede i jedan remi. S druge strane, Željezničar se može pohvaliti sa četiri pobjede, jednim remijem i jednim porazom u šest utakmica.

Statistika i tradicija

Željezničar je postigao tri pobjede u gostima, dok na domaćem terenu imaju po jedan remi, poraz i pobjedu. Ivanković je primijetio: “Možda na strani igraju pod manjim pritiskom.” Također, očekuje da će se pozitivan trend nastaviti i protiv Zrinjskog.

Trener Željezničara najavljuje oprez

Trener Željezničara, Ćorić, komentarisao je da Zrinjski ima ozbiljne igrače, posebno u ofanzivnom dijelu. Očekuje uzbudljiv meč između dviju momčadi.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -