Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetPreminula legendarna glumica Radmila Živković u 72. godini

Preminula legendarna glumica Radmila Živković u 72. godini

Odlazak radne i talentovane umjetnice

Radmila Živković, srbijanska filmska i pozorišna glumica, preminula je u Beogradu u 72. godini. Njena karijera trajala je više od četiri decenije, tokom kojih je postala jedna od najomiljenijih glumica u bivšoj SFR Jugoslaviji.

Počeci i umjetnički uspjeh

Živković je započela glumačku karijeru krajem šezdesetih godina. Tijekom svoje karijere, odigrala je brojne značajne uloge u poznatim pozorištima kao što su Atelje 212 i Narodno pozorište u Beogradu.

Nagrade i priznanja

Dobitnica je više nagrada, među kojima posebno mjesto zauzima nagrada „Žanka Stokić“. Ovu nagradu dobila je 2005. godine za ulogu u predstavi „Gospođa ministarka“ reditelja Jagoša Markovića. Radmila je takođe stekla popularnost kao tetka Doka u filmu „Zona Zamfirova“.

Istaknute uloge na malom i velikom ekranu

Živković je ostavila dubok trag i u filmskoj industriji. Njen opus uključuje hitove kao što su “Sok od šljiva”, “Variola vera” i “Poltron”. Osim toga, njene uloge u serijama poput „Srećni ljudi“ i „Ulica lipa“ zauvijek će ostati u sjećanju gledatelja.

Nasljeđe

Radmila Živković ostavila je neizbrisiv trag u svijetu umjetnosti. Njena strast prema glumi inspirisala je generacije mladih umjetnika. Njen talent i posvećenost umjetnosti biće zapamćeni.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -