Petak, 20 Septembra, 2024
HomeShowbizzTragedija u Tbilisiju: Ubistvo gruzijske transrodne manekenke Kesarije Abramidze

Tragedija u Tbilisiju: Ubistvo gruzijske transrodne manekenke Kesarije Abramidze

Šokantno ubistvo u Gruziji

Poznata gruzijska transrodna manekenka Kesarija Abramidze (37) pronađena je mrtva u svom stanu u Tbilisiju. Prema informacijama ministarstva unutrašnjih poslova, pronađena je ubijena sa više od 50 uboda nožem.

Osumnjičeni priveden

Osumnjičeni za ovaj strašan zločin je 26-godišnji Beka Jaiani, koji je uhvaćen na gradskom aerodromu. Ova tragedija dogodila se samo dan nakon što je gruzijski parlament usvojio zakon o “porodičnim vrijednostima i zaštiti maloljetnika”.

Povezanost sa porastom nasilja

Dokumentovani su slučajevi rasta nasilja prema LGBT zajednici u Gruziji od dolaska desničarske partije Gruzijski san na vlast. Ovaj zakon omogućava zabranu događaja povezanih sa LGBT pravima, kao i cenzuru medija.

Život i nasljeđe Kesarije

Kesarija Abramidze bila je jedna od najistaknutijih transrodnih osoba u Gruziji. Njena borba za autentičnost počela je 2014. godine, a međunarodnu popularnost stekla je 2018. godine na takmičenju “Miss Trans Star International”.

Utjecaj na društvenim mrežama

Kesarija je bila veoma aktivna na društvenim mrežama, posebno na Instagramu, gdje je imala više od 500.000 pratitelja. Njen doprinos i borba za prava transrodnih osoba ostavili su dubok trag u društvu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -