Petak, 20 Septembra, 2024
HomeSportNogometMamić komentira poraz od Bayerna i pravni status: "Hrvatska nije poštovala ljudska...

Mamić komentira poraz od Bayerna i pravni status: “Hrvatska nije poštovala ljudska prava”

Poraz od Bayerna ostavio teške posljedice

Zlatko Mamić, trenutni bjegunac od hrvatskog pravosuđa, osvrnuo se na nedavni poraz Dinama od Bayerna rezultatom 9:2. U razgovoru za Večernji.hr, Mamić je istakao da mu je poraz teško pao. “Krvnički smo gradili ugled Dinama”, naglasio je, dodajući da ovaj rezultat neće lako zaboraviti ni navijači ni igrači.

Potencijalni nasljednici Jakirovića

Mamić je takođe govorio o smjeni Sergeja Jakirovića s klupe Dinama. Prema njegovim riječima, klub nema mnogo opcija za nasljednika. “Rješenje je Vahid Halilhodžić, koji bi napravio čuda. Alternativa je Nenad Bjelica”, kazao je Mamić, pozivajući se na činjenicu da su obojica slobodni trenirati.

Pravni izazovi i ljudska prava

U kontekstu svog pravnog statusa, Mamić je otkrio da je Europski sud za ljudska prava odbio tužbu braće Mamić prema Hrvatskoj. “Nažalost, ne postoji druga pravna mogućnost”, rekao je Mamić. Osudio je način na koji je vođen njegov slučaj, naglasivši da se ljudska prava nisu imala priliku razmatrati.

Mamić smatra da su promjene sudaca u njegovom predmetu pokazale sistematsko kršenje pravde. “Hrvatska je važnija od ljudskih prava, to je sramota Evropskog suda i Republike Hrvatske”, zaključio je Mamić, naglašavajući svoja razočaranja.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -