Petak, 20 Septembra, 2024
HomeSportNogometŽeljezničar dočekuje Zrinjski na 103. rođendan kluba

Željezničar dočekuje Zrinjski na 103. rođendan kluba

Proslava i derbi protiv Zrinjskog

Fudbalski klub Željezničar proslavlja 103. rođendan, a sutra ih očekuje veliki izazov. U Grbavici dolazi ekipa Zrinjskog, osmostrukog prvaka Bosne i Hercegovine. Trener Željezničara, Ćorić, izrazio je zadovoljstvo što je dio ovog posebnog trenutka.

Pripreme za važan duel

Ćorić se osvrnuo na kvalitet Zrinjskog te istakao njihovu snagu. “Osam puta su bili prvaci i imaju ozbiljne igrače, posebno u ofanzivnoj liniji”, rekao je Ćorić. Njegova ekipa, s druge strane, ostvaruje napredak i dobru hemiju na terenu.

Spremnost igrača

Prema Ćoriću, svi igrači su spremni za utakmicu, osim Abdulmalika Al Jabera. On je propustio treninge zbog rješavanja svog statusa u klubu. “Mali problem je što nije trenirao, ali ostali su u punoj formi”, dodao je Ćorić.

Fokus na naredne utakmice

Uoči derbija protiv Sarajeva, Ćorić je naglasio da mu je svaki meč najvažniji. “Zrinjski je u fokusu, derbi protiv Sarajeva je nešto što dolazi kasnije”, kazao je. Utakmica Željezničar – Zrinjski počinje u subotu u 20:45 sati.

Detalji o utakmici

Glavni sudija utakmice će biti Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora. Prijenos će biti dostupan na Arena Sportu, dok će tekstualni prijenos biti na portalu Klix.ba.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -