Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetOtkrivene tajne ruske vojske o ukrajinskom upadu u Kursk

Otkrivene tajne ruske vojske o ukrajinskom upadu u Kursk

Uvid u planove ruske vojske

Rusko vojno zapovjedništvo još od nekoliko mjeseci planiralo je kako spriječiti ukrajinski upad u regiju Kursk. Ovi planovi otkriveni su zahvaljujući dokumentima koje je ukrajinska vojska zaplijenila s napuštenih ruskih položaja.

Dokumenti otkrivaju zabrinutost

Izvještaji pokazuju kako su zapovjednici bili zabrinuti za moral vojnika, posebno nakon samoubojstva vojnika koje je bilo povezano s depresijom izazvanom službom. Ruski vojnici su redovno slušali državne medije kako bi održavali svoje psihološko stanje.

Uočen ukrajinski upad

Ukrajinski upad u Kursk 6. kolovoza iznenadio je mnoge zapadne partnere i ukrajinsku elitu. Iako su ruski vojni dokumenti davali upozorenja, planiranje je bilo ograničeno na mali broj osoba.

Problemi s moralom i obukama

Dokumenti također ukazuju na ozbiljne probleme s moralom na frontu. Vojsci su bile potrebne dodatne obuke za bolje organiziranje odbrane i prevenciju suicida među vojnicima.

Zarobljeni ruski vojnici

Tijekom povlačenja, ukrajinske snage zarobile su stotine ruskih vojnika. Roditelji jednog vojnog obveznika pozvali su ruske vlasti da ga razmijene, oslikavajući tako dramatičnu situaciju na terenu.

Ove informacije otkrivaju složenost situacije na frontu, ali i unutrašnje probleme unutar ruske vojske. Uz dodatne analize, može se bolje razumjeti dinamika sukoba u regiji.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -