Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetKontroverze ne mogu zaustaviti Marka Robinsona u izbornoj trci za guvernera Sjeverne...

Kontroverze ne mogu zaustaviti Marka Robinsona u izbornoj trci za guvernera Sjeverne Karoline

Mark Robinson se ne povlači

Republikanski kandidat za guvernera Sjeverne Karoline, Mark Robinson, najavio je da neće napustiti izbornu utrku. Ova odluka dolazi nakon izvještaja CNN-a koji je otkrio kontroverzne komentare koje je Robinson postavljao na porno web stranici prije više od deset godina.

CNN-ov izvještaj i reakcija kandidata

Robinson je nazvao izvještaj “zlobnim tabloidnim lažima”. Iako je on to opovrgnuo, drugi mediji su potvrdili izvještaj CNN-a. Robinson je, navodno, bio pod pritiskom članova Republikanske stranke i tima Donalda Trampa da se povuče, ali to neće učiniti.

Toksična prošlost i trenutna situacija

Robinson, koji je ranije bio proizvođač namještaja, postao je prvi crni podguverner Sjeverne Karoline 2020. godine. U martu ove godine osvojio je nominaciju za guvernera uz podršku Donalda Trampa, koji ga je nazvao “Martin Luther King na steroidima”.

Izjava o transrodnosti i školi

U 2021. godini, Robinson je izazvao kontroverzu komentarima o “transrodnosti” i “homoseksualnosti”. Ipak, sada se ponovo brani, ističući da ostaje u utrci i želi pobijediti.

Važnost Sjeverne Karoline

Sjeverna Karolina je ključna država za buduće predsjedničke izbore u SAD-u. Kamala Harris, iz reda Demokrata, nada se da će na narednim izborima preoteti ovu državu od Republikanaca, a afera oko Robinsona mogla bi negativno uticati na Trampovu stranku.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -