Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetKremlj ponovo aktivan na YouTubeu: Obraćanja predsjednika Vladimira Putina

Kremlj ponovo aktivan na YouTubeu: Obraćanja predsjednika Vladimira Putina

Obnova objava na YouTube kanalu

Portparol Kremlja, Dmitrij Peskov, istakao je da koriste sve raspoložive resurse kako bi širili informacije o radu predsjednika Vladimira Putina. YouTube kanal Kremlja, koji je pokrenut u decembru 2005. godine, ima za cilj emitovanje obraćanja i komentara ruskog predsjednika.

Pregledi i sadržaj kanala

Na kanalu se trenutno nalazi 924 videozapisa koji su zabilježili 58 miliona pregleda. Kanal ima 244.000 pretplatnika, no nova objava bila je rijetka u posljednjim mjesecima. Posljednji video prije pauze bio je snimak Putina u letu na bombarderu Tu-160M, objavljen u februaru 2024. godine.

Pauza i povratak redovnih objava

Tokom aprila, Kremlj nije redovno objavljivao nove sadržaje. Najistaknutiji prethodni video bio je intervju Vladimira Putina s američkim novinarom Tuckerom Carlsonom, koji je pregledan devet miliona puta. Međutim, prije dvije sedmice, kanalu su ponovo vraćene redovne objave.

Aktivnosti na Rutubeu

Pored YouTubea, Kremlj je nedavno pokrenuo i kanal na ruskom video hosting servisu Rutube. Prve objave su se pojavile prije dvije sedmice, s fokusom na domaće teme. Trenutno postoji oko 20 videa na tom kanalu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -