Petak, 20 Septembra, 2024
HomeSportNogometSenzacionalna otkrića o Messiju i finalu Cope Americe 2007

Senzacionalna otkrića o Messiju i finalu Cope Americe 2007

Chandia otkriva tajnu iz 2007. godine

Carlos Chandia, nekadašnji sudija, otkrio je zanimljive detalje o Lionelu Messiju tokom finala Cope Americe 2007. godine. Ova otkrića dolaze više od 17 godina nakon utakmice, koja je bila ključna za argentinsku reprezentaciju.

Messijevo prisustvo na velikom finalu

Messi je tokom finala protiv Brazila imao priliku nastupiti zahvaljujući Chandijinom slaganju. Sudija je imao pravo pokazati mu drugi žuti karton, ali nije to učinio. Umjesto toga, tražio je od Messija njegov dres u zamjenu za oprost.

Pobjedonosna utakmica s Meksikom

Argentina je u polufinalu savladala Meksiko rezultatom 3:0, a golove su postigli Gabriel Heinze, Juan Roman Riquelme i Lionel Messi. Ovaj uspjeh omogućio je Argentini da se plasira u finale, ali utakmica protiv Brazila donijela je razočaranje.

Historijski poraz i nagrada za Messija

Na finalu, Argentina je pretrpjela poraz od Brazila, rezultatom 3:0, ali je Messi postao najbolji mladi igrač turnira. Ovo priznanje dolazi uprkos gubitku, što dodatno oslikava njegov talenat i potencijal.

Chandina ispovijest o kontroverznoj situaciji

Chandia je izjavio: “Nije bilo opasnosti po naš gol, pa sam odlučio da mu ne pokažem žuti karton, ali uz uvjet da dobijem dres.” Ova situacija ostavlja mnogo pitanja o pravilima i sudijskim odlukama u sportu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -