Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometPreminuo bivši švedski trener: Erikssonova posljednja želja nije ispunjena

Preminuo bivši švedski trener: Erikssonova posljednja želja nije ispunjena

Tragičan gubitak za fudbalski svijet

Bivši švedski fudbalski trener, Sven-Göran Eriksson, preminuo je prošlog mjeseca nakon dugogodišnje borbe s rakom gušterače. U januaru je saopćio da očekuje još samo godinu dana života. Nažalost, njegove prognoze su bile tačne, a Eriksson nas je napustio u augustu.

Posljednja želja koju vlasti nisu ispunile

U svojoj oproštajnoj poruci, objavljenoj samo nekoliko dana prije smrti, Eriksson je otkrio svoju posljednju želju. Želio je da njegov pepeo bude prosut u jezero Fryken, gdje je provodio nezaboravne trenutke. “To je prekrasno mjesto, smiruje me”, izjavio je nekadašnji trener.

Porodica u suzama

Nažalost, vlasti su odbile ovaj zahtjev. Erikssonov menadžer, Bo Gustavsson, potvrdio je kako će njegov pepeo biti pokopan na nepoznatoj lokaciji, što je izazvalo tugu unutar porodice i među prijateljima. Mnogi su bili prisutni na Erikssonovoj sahrani, uključujući i Davida Beckhama, koji je izrazio svoje poštovanje prema legendarnom treneru.

Erikssonova trenerska karijera

Eriksson je započeo svoju trenersku karijeru 1977. godine u švedskom klubu Degerfors. Tokom svoje karijere, vodio je i klubove kao što su Göteborg, Roma, Benfica i Lazio, sa kojim je osvojio osam trofeja. Njegov uspeh u Laziou, uključujući titulu prvaka nakon 26 godina čekanja, učinio ga je legendom ovog kluba.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -