Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeShowbizzSergej Trifunović: Sudske Obaveze i Vraćen Pasoš

Sergej Trifunović: Sudske Obaveze i Vraćen Pasoš

Sudske Odluke i Novčane Kazne

Prema informacijama iz Slobodne Dalmacije, popularni srbijanski glumac Sergej Trifunović mora platiti sudske troškove od 150 eura. Također, odlučio je odreći se prava na žalbu. U trenutku hapšenja, Trifunović je imao uslovnu kaznu zatvora koja mu je smanjena na 59 dana.

Poruka Iz Riječne

Uz Trifunovića se ispred suda nalazila i njegova supruga Isidora, koja je Riječanka. Trifunović je medijima poručio da planira postati građanin Republike Hrvatske zbog svoje supruge.

Podrška Srbske Zajednice

Prema izvještaju, srbijanski konzul Stefan Ristić doputovao je iz Zagreba kako bi pružio podršku Trifunoviću. Ristić je izjavio da ga Trifunović nije tražio za pomoć, ali je odlučio doći jer je Trifunović državljanin Srbije.

Uhapšen Na Granici

Podsjetimo, Trifunović je uhapšen u ponedjeljak na graničnom prijelazu Bajakovo prilikom ulaska u Hrvatsku iz Srbije. Policija je tada zatražila 30 dana zatvora i novčanu kaznu od 1.000 eura zbog njegovih objava na Instagramu.

Prvo Ročište

Priveden je na Općinski prekršajni sud u Splitu, gdje je održano ročište na kojem mu je oduzet pasoš kao mjera predostrožnosti. Trifunović je izjavio da se ne osjeća krivim za optužbe koje su mu upućene.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -