Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometVincent Kompany na vrhuncu karijere s Bayernom: Emotivni odgovor na kritike

Vincent Kompany na vrhuncu karijere s Bayernom: Emotivni odgovor na kritike

Bayern je iznenadio nogometni svijet tokom ljeta kada je imenovao Vincenta Kompanyja za novog trenera. Iako je Kompany poznat kao bivši igrač Manchester Cityja, njegov trenerski put započeo je s minimalnim iskustvom.

Kompanyjeva prošlost i izazovi

Prošle sezone, Kompany je imao težak zadatak s Burnleyem i ispao iz engleske Premier lige. No, Bayern je odlučio riskirati i povjeriti mu vođenje tima. Na početku njihove saradnje, stvari idu u pravom smjeru. Bavarci su ostvarili niz pobjeda na startu nove sezone.

Dominacija u Ligi prvaka

U sinoćnjem meču, Bayern je impresionirao rezultatom 9:2 protiv zagrebačkog Dinama na otvaranju Lige prvaka. Ipak, nakon utakmice, mnogi su se počeli pitati je li Kompany dorastao izazovu vođenja velikana poput Bayerna.

Emotivan odgovor trenera

Kompany je na kritike odgovorio emotivnim izlaganjem. Podsjetio je na svoje poreklo i nevjerovatne šanse koje je imao u životu. “Rođen sam u Briselu, moj otac je bio izbjeglica iz Konga. Šanse za uspjeh u Premier ligi bile su gotovo nula. Sada sam ovdje kao trener,” rekao je Kompany, pokazujući svoj nevjerojatan put do uspjeha.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -