Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetTragedija na dnu Atlantskog okeana: Detalji nesreće podmornice Titan

Tragedija na dnu Atlantskog okeana: Detalji nesreće podmornice Titan

Užasna nesreća kod obale Newfoundlanda

Nesreća podmornice Titan dogodila se usred intenzivnog okeanskog pritiska. U ovoj tragediji poginuli su istaknuti pojedinci. Među žrtvama su britanski istraživač Hamish Harding, biznismen Shahzada Dawood sa sinom Sulemanom, šef OceanGatea Stockton Rush i francuski ronilac Paul-Henri Nargeolet.

Novi detalji o imploziji

U ponedjeljak su tokom saslušanja objelodanjeni novi detalji o ovoj strašnoj nesreći. Snimci su predstavljeni javnosti, uključujući slomljeni repni konus podmornice. Fragmenti Titana pronađeni su na dnu Atlantskog okeana. Ove krhotine pružaju bitne informacije istražiteljima.

Istražni odbor potvrđuje katastrofalnu imploziju

Istražni odbor marinaca potvrdio je da su ostaci Titana ukazali na “katastrofalnu imploziju”. Ove informacije su prenijeli brojni svjetski mediji, uključujući CNN. Nove informacije također dolaze iz tekstualnih poruka koje je posada poslala brodu Polar Prince.

Posljednji trenuci podmornice Titan

Dok se Titan spuštao, posada je izjavila da je sve u redu. Ovo su bile posljednje informacije koje su primili s Titanovog monitora. Tragedija koja je zadesila Titan ostavila je dubok trag u javnosti.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -