Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometPreston priredio iznenađenje: Rekordna drama na jedanaesterce protiv Fulhama

Preston priredio iznenađenje: Rekordna drama na jedanaesterce protiv Fulhama

Fascinantna utakmica na Deepdaleu

Preston North End priredio je nevjerovatan spektakl na svom terenu, gdje je ugostio Fulham, favorita i član elitnog engleskog nogometa. Utakmica je bila napeta i puna iznenađenja, a sve je počelo golom Ryana Ledsona u 35. minuti, koji je doveo Preston u vođstvo.

Povratak Fulhama

Fulham se nije predavao. Reiss Nelson je izjednačio rezultat u 61. minuti, vraćajući nadu svom timu. Iako je rezultat ostao 1:1 do kraja regularnog vremena, ni tim ni navijači nisu mogli naslutiti šta slijedi.

Rekordni jedanaesterci

Nakon regularnog vremena, uslijedilo je izvođenje jedanaesteraca koje će se ući u historiju. U nevjerojatnoj drami, izvedeno je čak 34 penala. Fulham i Preston su se izmjenjivali u šutiranju, a utakmica je postala prava napetost.

Trijumf prestonskih trenera

Napetost je dostigla kulminaciju kada se u devetoj seriji činilo da će sve završiti. Jorge Cuenca promašuje za Fulham, ali ni Kaine Kesler-Hayden nije bio precizan. Potom su penali nastavili, a u 17. seriji Timothy Castagne promašuje, dok Ryan Ledson pogađa za veliku pobjedu Prestona rezultatom 16:15.

Povijest se ponavlja

Ova pobjeda značila je prolazak Prestona u osminu finala engleskog Liga kupa, dok je dosadašnji rekord za najviše jedanaesteraca bio 14:13, koji su postavili Liverpool i Middlesbrough 2014. godine.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -