Petak, 20 Septembra, 2024
HomeSportNogometLiga prvaka: Repriza finala i istaknutiji bh. igrači u akciji

Liga prvaka: Repriza finala i istaknutiji bh. igrači u akciji

Večerašnji mečevi donose uzbuđenje

Večeras nas očekuje uzbudljivo nogometno veče, sa spektaklom u kojem će se susresti Manchester City i Inter. Ovo je repriza finala od prije dvije sezone. Tada su Građani slavili sa 1:0, a večeras ponovo ulaze kao favoriti. Međutim, italijanski prvak Inter ne smije biti potcijenjen.

Bh. igrači na terenu

U ostalim utakmicama, bit će zanimljivo gledati dva bh. igrača. Amar Dedić najavljen je kao starter u ekipi Sparte koja se suočava sa Salzburgom. S druge strane, Alen Mustafić nada se prilici u Slovanu koji gostuje kod Celtica.

Irfan Peljto u akciji

Osim igrača, boje Bosne i Hercegovine branit će i naš najbolji sudija, Irfan Peljto. On će večeras suditi na meču između Club Bruggea i Borussije Dortmund, što je velika čast za našu zemlju.

Nova pravila Lige prvaka

U ovogodišnjoj Ligi prvaka nastupa 36 ekipa, naspram dosadašnjih 32. Svaka ekipa će odigrati osam utakmica protiv različitih protivnika, skupljajući bodove za prolazak u drugu fazu.

Prvih osam timova na tabeli se direktno plasira u osminu finala. Kvalifikovane ekipe od 9. do 24. mjesta će igrati baraž, a ostatak nokaut faze ostaje nepromijenjen. Posljednje kolo je zakazano za 29. januar, dok nokaut-faza počinje 11. februara. Finale će se održati 31. maja na Allianz Areni.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -