Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeMagazinAuto IndustrijaRenault Master proglašen kombi godine u Evropi 2023

Renault Master proglašen kombi godine u Evropi 2023

Jednoglasna odluka žirija

Žiri sastavljen od sudija iz 25 evropskih zemalja donio je jednoglasnu odluku. Renault Master je izabran za pobjednika nagrade za kombi godine 2023. Ova odluka je rezultat temeljite procjene performansi, dizajna i funkcionalnosti raznih modela na tržištu.

Konkurencija na vrhu

Na drugom mjestu dijele Ford E-Transit Custom i Stellantis ProOne Large Van. Ova grupa uključuje i popularne modele poput Citroen Relay/Jumper, Fiat Ducato, Opel Movano i Peugeot Boxer. Ostali učesnici su bili Ford Transit Courier i Mercedes-Benz eSprinter.

Novi Renault Master

Novi Master bit će predstavljen na cestama u proljeće naredne godine. Ovaj model se ističe Aerovan dizajnom koji poboljšava aerodinamičke karakteristike. Uz to, nudi veću udobnost i prostornost unutar kabine.

Pogonske opcije i inovacije

Renault priprema raznovrsnu paletu pogonskih opcija. Kupci će moći birati između potpuno električnih, dizelskih i verzije na vodik. Ove opcije podržavaju ekološke standarde i zahtjeve moderne mobilnosti.

Peta nagrada za Renault

Ova pobjeda predstavlja ukupno petu nagradu za Renault u kategoriji kombi godine. Prethodne nagrade pripale su modelima Master II 1998., Trafic II 2002., Kangoo Z.E. 2012. i Kangoo Van II 2022. godine.

U februaru, Renault Scenic E-Tech osvojio je nagradu za automobil godine. Ovaj uspjeh podsjeća na vrijeme kada je Renault osvajao nagrade godinu za godinom, što se nije desilo 27 godina.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -