Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeLjepotaNevjera na radnom mjestu: U kojim profesijama cvjeta prevara?

Nevjera na radnom mjestu: U kojim profesijama cvjeta prevara?

Nova studija o nevjeri u Velikoj Britaniji

Stručnjaci kompanije Rant Casino sproveli su značajnu studiju u Velikoj Britaniji. Istraživanje uključuje 3.800 ispitanika, a tema je nevjera na radnom mjestu. Rezultati su otkrili zanimljive činjenice o profesijama u kojima je varanje rašireno.

Prodaja na vrhu liste

Prema istraživanju, najviše varaju radnici u prodaji. Čak 14.5 posto trgovaca priznalo je nevjeru. Razlozi su dugotrajno radno vrijeme, visoke funkcije i mnoštvo društvenih događanja.

Obrazovanje i zdravstvo u drugom planu

Na drugom mjestu, s 13.7 posto, nalaze se radnici u obrazovanju. Učitelji i profesori često varaju zbog dužih radnih sati. Treću poziciju zauzimaju zdravstveni radnici s 12.5 posto, koji se suočavaju s nepredvidivim radnim vremenom.

Preostale profesije i izgovori

Transport i logistika su na četvrtom mjestu s 9.8 posto. U ugostiteljstvu i organizaciji događanja, 7.7 posto zaposlenika priznalo je nevjeru. Mnogi radnici navode duge smjene i podršku kolega kao razloge.

Profesije s niskim postotkom nevjere

S druge strane, profesije kao što su nauka i farmacija imaju samo 0.1 posto nevjere. I slično, u službi za provedbu zakona ima samo 0.2 posto varalica, pokazujući povjerenje u te sektore.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -