Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetUkrajinski napadi dronovima izazvali požar u ruskoj regiji Tver

Ukrajinski napadi dronovima izazvali požar u ruskoj regiji Tver

U ruskoj regiji Tver, ukrajinski napadi bespilotnim letjelicama izazvali su požar te su prisilili na djelomičnu evakuaciju stanovništva. Dužnosnici tvrde da su Kijevovi napadi pogodili nekoliko zapadnih regija Rusije tokom noći.

Požar u Toropetsu

Olupine ukrajinskog drona izazvale su požar u gradu Toropetsu, koji se nalazi sjeverozapadno od Moskve. Igor Rudenija, guverner Tverske oblasti, izvijestio je o situaciji putem Telegrama. Vatrogasci su pokušavali obuzdati vatru, no Rudenija nije precizirao uzrok požara.

Protuzračna odbrana u akciji

Ruske jedinice protuzračne obrane još uvijek nastavljaju sa pokušajem odbijanja “masivnog napada dronova” iznad Toropetsa. Prema izvještajima, Rusija je u toj oblasti izgradila arsenal za skladištenje projektila i municije.

Status napada na druge regije

U međuvremenu, sedam ukrajinskih bespilotnih letjelica uništeno je iznad zapadne regije Smolensk, dok su 14 dronova oborena iznad regije Brjansk. Također, nekoliko bespilotnih letjelica uništeno je iznad regija Oriol i Tula.

Strategija Ukrajine

Kijev je ranije izjavio da njegovi napadi ciljaju vojnu, energetsku i prometnu infrastrukturu Rusije. Sa pojačanom proizvodnjom dronova, Ukrajina je učinila velike pomake u napadima na ruski teritorij.

Najveći ukrajinski napad bespilotnim letjelicama prošlog mjeseca bio je usmjeren na glavni grad Rusije, pri čemu su poginule najmanje dvije osobe.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -