Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetZahtjev za dodatnom zaštitom Donalda Trumpa nakon novog pokušaja atentata

Zahtjev za dodatnom zaštitom Donalda Trumpa nakon novog pokušaja atentata

Zahtjev za veću sigurnost

Zahtjev za dodatnom zaštitom Donalda Trumpa uslijedio je nakon drugog pokušaja atentata na bivšeg predsjednika. Ova situacija otvorila je pitanje koliko su učinkovite mjere sigurnosti koje mu pruža Tajna služba.

Koliko agenata štiti Trumpa?

Prema informacijama do kojih je došao BBC, nema tačnih podataka o broju agenata koji štite Trumpa. Međutim, stručnjak Ronald Kessler tvrdi da bi oko 80 agenata trebali biti dodijeljeni bivšem predsjedniku. U usporedbi, trenutni predsjednik i potpredsjednik imaju oko 300 agenata na raspolaganju.

Struktura zaštite

Kessler navodi da zaštitno osoblje za Trumpa uključuje 80 do 100 agenata, ali taj broj ne znači da je sve vrijeme uz njega toliko zaštitara. Michael Matranga, bivši zaposlenik Tajne službe, objašnjava da zaštita uključuje i kontrasnajperske timove te timove za kontranapad.

Detalji pokušaja atentata

Pokušaj atentata uključivao je Ryan Wesleya Routha, koji se skrivao u grmlju 12 sati. Nažalost, Trump nije bio u vidnom polju tokom tog vremena, što ukazuje na moguće propuste u zaštiti.

Ova situacija predstavlja važan trenutak za analizu postojećih sigurnosnih mjera i potencijalne reforme unutar Tajne službe.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -