Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometUzbudljiva utakmica: Real Madrid savladao Stuttgart u posljednjim minutama

Uzbudljiva utakmica: Real Madrid savladao Stuttgart u posljednjim minutama

Pregled utakmice

U uzbudljivoj utakmici, Real Madrid je savladao Stuttgart rezultatom 3:1. Stuttgart je bolje započeo susret i imao nekoliko prilika. Jamie Leweling, Enzo Millot i Angelo Stiller nisu iskoristili svoje šanse.

Prva polovina

Prvu priliku imao je i Kylian Mbappe, čiji udarac je zaustavio golman Švaba. U prvom dijelu, Deniz Undav je zaprijetio, no njegov udarac završio je na prečki. Na odmor se otišlo pri rezultatu 0:0.

Brz gol Reala

Nakon pola minute igre u drugom dijelu, Kylian Mbappe je pogodio nakon asistencije Rodryga. Real je dominirao, ali nije iskoristio prilike koje su imali Mbappe i Vinicius. Stuttgart je kaznio promašaje u 68. minuti, kada je Deniz Undav izjednačio rezultat.

Demirović i završnica

Ermedin Demirović je ušao u igru u 75. minuti, zamijenivši Enza Millota, ali nije uspio doći do ozbiljnijeg udarca. Real se ponovo probudio u 83. minuti, kada je Antonio Rudiger pogodio nakon asistencije Luke Modrića, postavljajući rezultat na 2:1.

Konačni rezultat

Tinejdžer Endrick postavio je konačan rezultat na 3:1 u petoj minuti sudijske nadoknade. Sporting je večeras također imao uspjeh, savladavši Lille rezultatom 2:0, a strijelci su bili Victor Gyokeres i Zeno Debast.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -