Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiRegijaLajčak o nedostatku trilateralnog sastanka između Srbije i Kosova: "Žao mi je"

Lajčak o nedostatku trilateralnog sastanka između Srbije i Kosova: “Žao mi je”

EU upozorava na važnost dijaloga

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog između Srbije i Kosova, Miroslav Lajčak, održao je sastanke u Briselu. Tokom sastanka, Lajčak je ugostio delegate Beograda i Prištine. Nažalost, žurna pitanja nisu bila razmatrana u trilateralnom formatu.

Odvojeni sastanci: Razlozi za neuspjeh

Lajčak je na društvenoj mreži „X“ izrazio žaljenje zbog izostanka trilateralnog sastanka. “Ostajem na raspolaganju stranama i nastavit ćemo u narednim tjednima”, poručio je Lajčak. U utorak nije došlo do trojnih susreta jer je pregovarač Kosova, Besnik Bislimi, odbio da se sastane s predstavnicima Beograda.

Bilateralni susreti i njihovi ishodi

Bislimi ipak tvrdi da je razlog odbijanja bio nametanje “neprihvatljivih zahtjeva” od strane Srbije. Sa druge strane, direktor Kancelarije za Kosovo, Petar Petković, pojasnio je situaciju. On je istakao da su tražene teme poput ZSO, poštanskih usluga i primjene sporazuma o mostu na Ibru bile razlog za napetosti.

Budućnost dijaloga između Srbije i Kosova

Unatoč ovim preprekama, Lajčak je naglasio važnost nastavka dijaloga. Ostaje da se vidi kako će se situacija razvijati u narednim sedmicama.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -