Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiRegijaTragedija u Perušiću: Uhapšen župnik don Darko Marušić

Tragedija u Perušiću: Uhapšen župnik don Darko Marušić

Šok u malom naselju

Malo naselje Perušić Benkovački, udaljeno nekoliko minuta od Benkovca, dospjelo je u centar pažnje ove sedmice. U utorak ujutro, tišina na ulicama, bez ikakvog traganja za životinjama ili prolaznicima. Ispred crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije, policija je izvršila privodjenje don Darka Marušića.

Optužbe protiv župnika

Don Darko (39) uhapšen je zbog optužbi za seksualno uznemiravanje 16-godišnjakinje. Policija je prilikom akcije oduzela više predmeta, uključujući laptop i mobilne telefone. Incident se odigrao prije obreda sahrane jednog župljana, šokirajući prisutne vjernike.

Reakcije mještana

Mještani su izrazili šok i nevjericu. Vedranka Pešut, jedna od njih, istaknula je da je don Darko bio uvažavan i kulturan župnik. Mnogima su njegovi trenuci propovijedanja bili omiljeni. Drugi mještanin, koji je želio ostati anoniman, istakao je da je don Darko bio dobar čovjek, ali i da je svima u nama prisutna mračna strana.

Povratak na stare navike

Mještani su se prisjetili kako su u prethodnim godinama imali problema sa svećenicima. Ovaj incident nije prvi slučaj u malom mjestu. “Ima nešto ovdje očito, neka zla voda”, zaključio je jedan od mještana, iznoseći svoja razmišljanja o duhovnom životu u Perušiću Benkovačkom.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -