Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetEksplozije pagera izazvale haos u Libanu: Povrijeđen iranski ambasador

Eksplozije pagera izazvale haos u Libanu: Povrijeđen iranski ambasador

Povrijeđen iranski ambasador

Iranski ambasador u Libanu, Modžtaba Amani, među je povrijeđenima nakon niza eksplozija. Prema informacijama iranske novinske agencije Mehr, Amani je zadobio lakšu povredu. Poluzvanična agencija Fars potvrdila je da ambasador trenutno ima površinsku povredu i nalazi se pod nadzorom u bolnici.

Eksplozije pagera širom Libana

Libanski zvaničnici izvijestili su o “velikom broju povreda” nakon što su pagere, koji su se koristili u militarnim komunikacijama, eksplodirali diljem zemlje. Mnogi od povrijeđenih su članovi Hezbollaha koji su koristili ove uređaje, a neki su doživjeli ozbiljnije ozljede.

Hitna pomoć i stanje bolnica

Državna novinska agencija Libana izvijestila je o haotičnim scenama u bolnicama. Hitne pomoći su pristizale širom zemlje, uključujući i Bejrut. Ministarstvo zdravlja je saopćilo da bolnice trebaju biti u “maksimalnoj pripravnosti” zbog priliva povrijeđenih.

Upozorenja za građane

Zvaničnici su upozorili građane da se drže podalje od pagera. Poslane su poruke članovima Hezbollaha da odbace sve novostečene uređaje. Pozivaju se zdravstveni radnici da dođu na posao kako bi pružili hitnu pomoć, a građani se mole za doniranje krvi.

Video snimci eksplozija

Na društvenim mrežama pojavili su se video snimci koji prikazuju trenutke eksplozija. Na njima su pageri teško oštećeni, a neki su eksplodirali dok su ih vlasnici nosili u prodavnicama.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -