Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometErmedin Demirović: Ostvarenje sna na Santiago Bernabeuu

Ermedin Demirović: Ostvarenje sna na Santiago Bernabeuu

Demirović u centru pažnje španskih medija

Ermedin Demirović, bh. nogometaš, ponovo je u žiži interesovanja španskih medija. Prije nekoliko dana, okarakterisan je kao “opasnost po Real”. Njegov saigrač, Deniz Undav, upozorio ga je na izazove koje predstavlja Antonio Rudiger u večerašnjoj utakmici.

Period života u Španiji

U intervjuu za uglednu Marcu, Demirović se osvrnuo na svoj boravak u Španiji dok je bio član Almerije i Alavesa. Istakao je da su te dvije godine bile vrlo teške za njega.

“U Španiji sam imao prvi profesionalni ugovor, ali nisam dosta igrao. Na ličnom planu su sjećanja pozitivna, no sportski izazovi su bili veliki,” naglasio je Demirović.

Inspiracija i uzori

Na pitanje o uzorima, Demirović je odgovorio da mu je otac najveća inspiracija. Na terenu se divi Edinu Džeki i Zlatanu Ibrahimoviću.

“Džeko je u mojoj zemlji referenca. Moći igrati s njim u reprezentaciji je ostvarenje sna,” istakao je Demirović. Njegov otac mu je uvijek pružao podršku, posebno u teškim trenucima.

Večerašnja utakmica iz snova

Demirović će večeras zaigrati protiv Real Madrida na Santiago Bernabeuu. Za njega, to je najveća utakmica u karijeri. Kaže da mu je trebalo 50 ulaznica kako bi poveo porodicu i prijatelje, ali je uspio dobiti samo 10.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -