Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomePozitivnoBiznisNova dionica Glavne gradske magistrale u Zenici: Ulaganje od gotovo 1.7 miliona...

Nova dionica Glavne gradske magistrale u Zenici: Ulaganje od gotovo 1.7 miliona KM

Potpisivanje ugovora o izgradnji

Rasim Kovač, vršilac dužnosti direktora Kantonalne direkcije za ceste Zeničko-dobojskog kantona, i Jasmin Kalabić, direktor preduzeća Almy Transport Zenica, formalizirali su novi projekt izgradnje. U prisustvu premijera Nezira Pivića i ministra Adnana Šabanija, potpisan je ugovor o izvođenju radova na prvoj dionici vangradske dionice Glavne gradske magistrale.

Vrijednost projekta i očekivanja

Ova dionica će biti duga 550 metara, a vrijednost radova iznosi 1.699.999,47 KM. Ministar Šabani izrazio je optimizam, istakavši kako će taj projekt poboljšati infrastrukturu u Zenici. Planira se i financiranje idejnog projekta za spajanje Crkvica sa petljom u Blatuši, čime će se dodatno rasteretiti saobraćaj.

Historija i budućnost projekta

Ugovor je potpisan osam godina nakon završetka gradske dionice ove važne saobraćajnice. Očekuje se da će radovi na dionici dugačkoj 1,25 kilometra biti završeni narednih godina. Kovač je naglasio da je planirana sredstva od 3,7 miliona KM za izgradnju vangradske dionice GGM-a značajna.

Importance for Zenicu

Premijer Pivić je istaknuo da je nastavak izgradnje GGM-a jedan od ključnih infrastrukturnih projekata u Zenici, uz izgradnju nove bolnice. Ova ulaganja su izuzetno važna za lokalnu zajednicu i poboljšanje putne komunikacije, posebno uz sveprisutne izazove u saobraćaju.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -