Petak, 20 Septembra, 2024
HomeSportNogometKontroverze na derbiju između Zrinjskog i Borca: Sudijske odluke pod lupom

Kontroverze na derbiju između Zrinjskog i Borca: Sudijske odluke pod lupom

Utakmice s kontroverzama

U posljednjem derbiju između Zrinjskog i Borca, sudijske odluke izazvale su brojne polemike. Utakmica je odigrana u Mostaru, a sudio je Irfan Peljto. Njegovi pomoćnici bili su Senad Ibrišimbegović i Emir Zahiragić, dok je VAR sudija bio Luka Bilbija.

Nepriznati prekršaji

Tokom 25. minute, dogodio se značajan incident. Igrač FK Borac, s brojem 15, odigrao je loptu, ali je igrač HŠK Zrinjski sa brojem 4 napravio prekršaj. Iako je sudija bio dobro postavljen, nije dosudio penal za ekipu Borca.

VAR sudija nije intervenirao, što je dodatno pojačalo sumnje u pravednost suđenja. U 26. minuti, igrač Zrinjskog, s brojem 6, povukao je protivničkog igrača. Nakon toga, postigao je pogodak, ali opet nije dosuđen prekršaj.

Polemička atmosfera

Ove odluke doprinijele su stvaranju polemične atmosfere među navijačima i analitičarima. U Tuzli je na utakmici Slobode i Veleža sudija bio Sabrija Topalović, uz pomoćnike Mirzu Demira i Aleksandra Smiljanića. VAR sudija Dragan Kesić također je imao svoje izazove.

Zaključak

Ove situacije naglašavaju važnost bolje upotrebe VAR tehnologije i precizniju procjenu sudija na terenu. Navijači zaslužuju pravedan ishod i često se pitaju o stručnosti sudijskih timova.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -